Rejekager (©DR)

Rejekager

Er du vild med rejer? Så prøv denne nemme opskrift, fra Anne Hjernøe, på lækre rejekager. Kagerne kan både bruges til tapas eller som supplement til forskellige andre måltider.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 100 g hvedemel
  • 0,5-1 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. lille løg
  • 1-2 håndfulde rejer
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til en ensartet pandekageagtig dej. Hold lidt af mælken tilbage, det skal blive til en ensartet, ikke for tynd pandekagedej. Kan du ikke skaffe bittesmå rejer, kan du evt. bruge almindelige rejer som du piller og hakker groft. Fjordrejer kan til nød bruges, man da de er noget større end de små spanske rejer kan man med fordel fjerne hovederne, og lige hakke rejerne groft med skal, og bruge dem i dejen.

  2. Varm en stor slat olie op i en pande, og læg dejen på panden i store flade klatter med en spiseske. Steg rejekagerne sprøde og gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle før de spises.