Vildt kød smager bare bedre - her serveres rensdyrryggen med friske blåbær og rørhatte. (©DR)

Rensdyrryg med blåbær og stuvede rørhatte

Da Nikolaj og Jørgen var i Grønland med programmet Nak & Æd, skød de et rensdyr, som de lavede til god mad i det fri. Ud af rensdyrryggen lavede de denne smagfulde vildtret med friske blåbær, rørhatte og små kartofler.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g rørhatte
  • smør til stegning
  • 600 g aspargeskartofler, kogte og pillede
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde
  • 800 g rensdyrfilet
  • 1 lille skål friske blåbær
  • 3-4 kviste snitkål

Fremgangsmåde

  1. Istandgør rørhattene, snit i mindre tykkere. Rist dem gyldne i lidt af smørret i en gryde.
  2. Tilsæt kartoflerne og krydr med salt og peber. Hæld fløde på og lad det creme.
  3. Smelt smørret på en pande og del rensdyrkødet i otte mindre bøffer. 
  4. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem gyldne på alle sider. Steg yderlig nogle minutter, hæld blåbær ved og sving det sammen. 
  5. Snit kålen og kom ved kartoflerne og server derefter.