Knogler og indmad bør ikke gå til spilde - kog en kraftig og velsmagende suppe på det i stedet. (©DR)

Rensdyrsuppe med indmad

I Grønland tog Nikolaj og Jørgen i programmet Nak & Æd på jagt efter et rensdyr. Af det store dyr lavede de blandt andet denne suppe, der koges på rensdyrets knogler og får fyld af grøntsager og dyrets indmad. Suppen er fuld og af smag og er god at varme sig på.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 kg rensdyrknogler
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 300 g rodfrugter
  • 2 kviste timian
  • rigeligt vand
  • 200 g rensdyrlever
  • 200 g rensdyrhjerte
  • 1 rensdyrnyre
  • 1 rensdyrtunge
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 1/4 broccoli
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en stor pande op med olien og brun knoglerne godt af i dette. 
  2. Snit rodfrugterne og kom ved sammen med tomatkoncentrat. Hæld det hele i en gryde med timian og hæld koldt vand over. Bring i kog og skum urenheder fra. Lad det nu simre 2-3 timer, så alt kraften bringes ud i vandet. Tilsæt evt. lidt vand undervejs. 
  3. Sigt suppen fra knoglerne og kom i en gryde. Lad det indkoge kraftigt.
  4. Istandgør lever, hjerte, nyre og tunge. Skær i mindre stykker og kom i suppen. Lad det simre i ca. 1 time. så alt indmaden bliver mør. Krydr med salt og peber.
  5. Snit porren i ringe, skræl og vask guleroden og snit i skiver. Tilsæt disse og lad det simre med i 10 minutter.
  6. Server.