Giv dig i kast med Jespers flotte ribsbomber. (©DR)

Ribsbomber

Her får du opskriften på lækre ribsbomber, som Jesper Søvndal lavede i program 1 af 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Ribsbomberne er Jespers fortolkning af en flødekage, som er

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdejsbunde

  • 100 g sukker
  • 240 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 60 g æg
  • 100 g mandelmel

Ribsgelé

  • 450 g ribs
  • 45 ml flormelis
  • 60 ml vand
  • 2 tsk. agar-agar
  • 60 ml citronsaft

Vaniljecreme

  • 2,5 dl sødmælk
  • 120 g æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. maizena
  • 1 stk. vaniljestang

Flødeskum

  • 500 ml piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 spsk. sukker

Ribssylt

  • 200 g ribs
  • 2 spsk. vand
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Det kolde smør smuldres i mel og sukker, herefter æltes ægget i, og dejen stilles på køl. 

Vaniljecreme

  1. Kog mælken op.
  2. Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud i sukkeret.
  3. Pisk vaniljesukker, maizena og æg sammen i en skål og hæld den kogende mælk i under piskning. Hæld massen tilbage i gryden og kog det op under omrøring.
  4. Sæt cremen på køl.

Ribsgelé

  1. Ribs og flormelis koges op i 5 min.
  2. Kog agar-agar og vand op til pulveret er opløst.
  3. Ribssaften passeres gennem en sigte og kommes i gryden igen, hvor det bringes i kog, og agar-agar tilsættes. Smag til med citronsaften.
  4. Hæld geléen op i 6 små kugleforme af silikone og fordel resten på en bagemåtte og stil begge på køl. 

Ribssylt 

  1. Ribs, vand og sukker koges til ribsene er møre. Det blendes og afkøles. 

Udrul mørdejen

  1. Rul mørdejen ud og fordel den i 6 små smurte glatte forme.
  2. Bages i 8-10 min. og afkøles derefter. 

Fløden

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret. Fløden piskes med vaniljesukkeret. 

Samling af kagen

  1. Fyld bunden næsten op med vaniljecremen.
  2. Placer de små gelékugler ovenpå og dæk dem til med en kuppel af fløden sat med en sprøjtepose med glat tyl.
  3. Stik cirkler ud af geléen på bagemåtten og placer én på hver kuppel.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)