Rikke og Mariannes julehjerter er ikke kun til dekoration - de smager også lækkert. (©DR)

Rikke og Mariannes flettede julehjerter

Julen er hjerternes fest, derfor har Marianne og Rikke lavet en småkage formet som et flettet julehjerte.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Appelsindej

  • 150 g mel
  • 60 g flormelis
  • en knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 appelsin
    (skallen herfra)

Kakao/kaneldej

  • 25 g kakao
  • 120 g mel
  • 60 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • en knivspids salt
  • 110 g smør
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. ingefær

Samling

  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde

Appelsindej:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, rør dem sammen, og fold det til sidst med hænderne så massen bliver ensartet.
  2. Tag 1/3 del af dejen, og rul den til en pølse på cirka 10 cm i længden og 3 centimeter i diameter.
  3. 1/3 del af dejen rulles ud med en 1 centimeter høj kant på cirka 5x10 centimeter.
  4. Kom begge dele på køl eller frost. Den sidste del af dejen lægges til side.   

Kakao/kaneldej:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, rør dem sammen, og fold det til sidst med hænderne så massen bliver ensartet.
  2. Tag halvdelen del af dejen, og rul den til en pølse på cirka 10 centimeter i længden og 3 centimeter i diameter.
  3. Den anden halvdel af dejen rulles ud med en 1 centimeter høj kant på cirka 5x10 centimeter.  
  4. Kom begge dele på køl eller frost.    

Samling af småkagen:

  1. Skær den brune firkant i 5 lange stænger af 1 gange 1 cm, og 10 cm lang.
  2. Det samme gøres med den hvide dej, der skal du bruge 4 stænger.
  3. Lav nu det flettede mønster med stavene, og klister dem sammen med æggehvider.
  4. Skær de 2 pølser over så du har 2 halve stænger, lim dem fast på den firkantede dej, så den bliver hjerteformet. Læg den på køl.
  5. Tag den sidste del af den hvide dej, og rul den tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir.
  6. Kom den tynde dej rundt om din hjerteformede dej. Læg den på køl igen.
  7. Når dejen er helt kold, skæres den ud i tynde (4mm) skiver.
  8. Kagerne bages ved 180 grader i 8-10 minutter.