Rikke og Mariannes juleskum
Rikke og Mariannes hjemmelavede version af juleskum.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Skumfidusmassen
- 300 g sukker
- 140 g glukosesirup
- 90 g vand
- 8 blade husblas
- 160 g æggehvider
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljepasta
- 500 g flormelis
- 10 g frysetørrede jordbær
- 1 tsk. jordbærsmagsforstærker
Chokolade
- 200 g mørk chokolade
- 100 g hakkede saltmandler
Fremgangsmåde
Juleskum:
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Kom sukker, glukose og vand i en gryde, og kog massen op til 117 grader. Imens piskes æggehviderne stive og de 2 spsk sukker tilsættes.
- Når sukkermassen når 117 grader, tages den af varmen og tilsættes den udblødte husblas.
- Æggehviderne skal piske på max i røremaskinen, hæld sukkerlagen ned i hviderne i en tynd stråle. Lad massen piske i 10-15 minutter til den bliver kølig og sej.
- Del massen i 2, rør vanilje i den ene masse og jordbærsmag og frysetørrede jordbær i den anden.
- Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose og jordbærskummet i en anden sprøjtepose.
- Tag en tredje sprøjtepose og kom en tyl i, klip enderne af de to poser med masse i, kom dem ned i den tredje sprøjtepose med tyllen i.
- Klip hul i den tredje sprøjtepose.
- Drys sigtet flormelis ud på et stykke bagepapir.
- Du er nu klar til at sprøjte din juleskum ud i lige den form, du ønsker.
- Drys flormelis ud over fiduserne, og lad dem stå og tørre i cirka 1 time.
Chokolade:
- Når juleskummet er tørret, dyppes de i chokolade og derefter i de hakkede mandler.
- Stil dem i køleskabet til de er klar til servering.