Juleskum er en af julens helt store snack-favoritter. Prøv Rikke og Mariannes opskrift, og lav dit eget lækre juleskum. (©DR)

Rikke og Mariannes juleskum

Rikke og Mariannes hjemmelavede version af juleskum.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Skumfidusmassen

  • 300 g sukker
  • 140 g glukosesirup
  • 90 g vand
  • 8 blade husblas
  • 160 g æggehvider
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 500 g flormelis
  • 10 g frysetørrede jordbær
  • 1 tsk. jordbærsmagsforstærker

Chokolade

  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g hakkede saltmandler

Fremgangsmåde

Juleskum: 

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Kom sukker, glukose og vand i en gryde, og kog massen op til 117 grader. Imens piskes æggehviderne stive og de 2 spsk sukker tilsættes.
  3. Når sukkermassen når 117 grader, tages den af varmen og tilsættes den udblødte husblas. 
  4. Æggehviderne skal piske på max i røremaskinen, hæld sukkerlagen ned i hviderne i en tynd stråle. Lad massen piske i 10-15 minutter til den bliver kølig og sej.
  5. Del massen i 2, rør vanilje i den ene masse og jordbærsmag og frysetørrede jordbær i den anden.
  6. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose og jordbærskummet i en anden sprøjtepose. 
  7. Tag en tredje sprøjtepose og kom en tyl i, klip enderne af de to poser med masse i, kom dem ned i den tredje sprøjtepose med tyllen i.
  8. Klip hul i den tredje sprøjtepose.
  9. Drys sigtet flormelis ud på et stykke bagepapir.
  10. Du er nu klar til at sprøjte din juleskum ud i lige den form, du ønsker.
  11. Drys flormelis ud over fiduserne, og lad dem stå og tørre i cirka 1 time.

Chokolade: 

  1. Når juleskummet er tørret, dyppes de i chokolade og derefter i de hakkede mandler.
  2. Stil dem i køleskabet til de er klar til servering.