Hvis du gerne vil prøve kræfter af med en moderne udgave af den velkendte kagekone, så kast dig ud Rikkes opskrift. (©DR)

Rikkes kagekone

Rikke har lavet en kagekone af vandbakkelser: Et bagværk, som altid har været en favorit hos bagedystdeltageren. Vandbakkelserne er fyldt med konditorcreme og lemoncurd, og hele kagekonen er pyntet med marcipan, som forestiller Rikke selv bagfra.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 15 pers.

Ingredienser

Vandbakkelse

  • 115 g smør
  • 3 dl vand
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 4-5 æg

Konditorcreme

  • 2 spsk. vaniljepasta
  • 20 g maizena
  • 2,5 dl sødmælk
  • 75 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde

Lemoncurd

  • 2 ½ citronsaft
  • 1 /2 citronskal
  • 2 æg
  • 115 g sukker
  • 50 g smør

Marcipanovertræk

  • 400 g marcipan
  • en smule pastafarver
    (i ønskede nuancer til indfarvning af marcipan)

Fremgangsmåde

Vandbakkelse

  1. Hæld vand og smør i en gryde, og smelt det sammen. Det skal varmes op til lige under kogepunktet.   
  2. Når smørret er smeltet, tilsættes mel og sukker, og der røres godt, stadig over varme, til dejen samler sig og bliver ensartet. Dejen må gerne få godt med varme, dog uden at den brænder på.
  3. Dejen hældes i en skål, og sættes på køl.

Konditorcreme

  1. I en lille skål opløses maizena i en smule af mælken og stilles til side.
  2. Vaniljepasta, sødmælk, sukker og æggeblommer røres sammen i en lille gryde.
  3. Gryden sættes over varme, og maizena-blandingen hældes i.
  4. Nu skal cremen koges lige så stille op, mens der røres roligt i den hele tiden. Det er vigtigt at røre for at sikre, at cremen ikke klumper eller brænder på. Hvis der er kommet små klumper i, kan disse sies væk, når cremen tages af varmen.
  5. Kog cremen godt igennem, til den får en dejlig cremet og blød konsistens.
  6. Tag gryden af varmen, og hæld cremen i en beholder eller pose, og stil den på køl.

Vandbakkelse

  1. Dejen tages ud af køleskabet. Det er vigtigt, at den ikke er varm længere, da æggene nu skal    tilsættes. 
  2. Tilsæt et æg ad gangen, og rør godt. Dejen vil ”skille” hver gang der tilsættes æg, men rør godt i    dejen, så samler den sig igen. Start med at tilsætte fire æg og brug det femte., såfremt dejen er for fast. Konsistensen skal være lind, men den skal kunne holde formen, når den om lidt skal sprøjtes i toppe. 
  3. Dejen fyldes i en sprøjtepose, og der klippes hul på denne.
  4. Læg bagepapir på en bageplade, og sprøjt herefter dejen ud i små toppe på størrelse med en    tokrone. Dejen sprøjtes ud, så de små toppe danner den form, man ønsker på kagekonen. Der skal være cirka en cm mellem toppene, så de hæver og vokser sammen, når de bages. 
  5. Tag en gaffel og tryk blidt på toppene, så de bliver mere flade og spidsen trykkes ned. 
  6. Sæt kagekonen i en 200 graders varm ovn (alm.), og bag kagekonen i 40 minutter. Det er meget    vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 30-35 min, da kagen ellers vil falde sammen.

Lemoncurd

  1. Riv skallen af citronerne helt fint ned i en skål, og sæt til side.
  2. Pres saften ud af citronerne, og kom den ned i en lille gryde. Sørg for, at der ikke kommer kerner med.    
  3. Hæld sukker og æg i gryden, og rør massen sammen.
  4. Varm massen op under omrøring - den må ikke koge.
  5. Når massen tykner, og konsistensen er cremet, tilsættes citronskallen og smørret.
  6. Tag gryden af varmen, når smørret er helt smeltet, og hæld lemoncurden på en sprøjtepose.    Læg den på køl.

Marcipan 

  1. Tag 1/3 del af marcipanen, og rul den tyndt ud mellem to lag bagepapir. 
  2. Skær marcipanlåget ud i samme form som kagekonen. Dette marcipanlåg skal bruges som 'fundament' for resten af marcipanpynten.