I anledningen af denne uges engelske tema, har Rikke kastet sig ud i den klassiske britisk Lemon Drizzle Cake. En sikker vinder til dit næste kagebord. (©DR)

Rikkes lemon drizzle fondantkage

Rikke har i sit mesterværk lavet en fondantkage, der udadtil forestiller en klassisk britisk Lemon Drizzle Cake, men som indeni består af citronbunde, hindbærcurd og flødeostcreme. Ovenpå kagen har Rikke pyntet med citroner lavet i fondant.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 14 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citron/birkes-bunde

  • 125 g blødt smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 5 spsk. mælk
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 20 g blå birkes
  • 1 citron
  • 4 spsk. rørsukker

Hindbærcurd

  • 3 blade husblas
  • 200 g frosne hindbær
  • ½ dl citronsaft
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 70 g smør

Flødeostecreme

  • 3 blade husblas
  • 1,5 citron
    (saften herfra)
  • 1 citron
    (skallen herfra)
  • 200 g philadelphia
    (ikke light)
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 tsk. vanillepaste
  • 50 g flormelis
  • 2,5 dl fløde

Fondant

  • 440 g skumfiduser
  • 100 g vand
  • 1600 g flormelis
  • 1-2 spsk. olie

Fremgangsmåde

Bunde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Kom smør, mel, bagepulver, mælk, sukker, citronskal og æg i en skål.
  3. Pisk det hele sammen til en homogen masse, og tilsæt herefter birkes.  
  4. Find en springform frem (21 centimeter) og for den med bagepapir i bunden.
  5. Hæld dejen i springformen, og bag bunden i 35-40 minutter. Den skal være gylden på toppen. 
  6. Tag bunden ud af ovnen, og køl af på en rist.    

Hindbærcurd:  

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.  
  2. Kom de frosne hindbær samt halvdelen af sukkeret og al vandet i en gryde, og kog det sammen, indtil hindbærrene er kogt ud.  
  3. Imens piskes resten af sukkeret skummende sammen med æggene. 
  4. Vend hindbærrene over i æggemassen med en spartel, og hæld det herefter tilbage i gryden. 
  5. Varm curden op til 65 grader under omrøring. Tag gryden af varmen.
  6. Vrid husblassen for vand, og rør det i curden.
  7. Skær smørret i tern, og rør det i curden.  
  8. Sæt på køl, og rør i den jævnligt mens den køler af.    

Flødeostecreme:

  1. Udblød husblas i rigelig koldt vand.  
  2. Pisk flødeost, vanilje, flormelis, kærnemælk, citronsaft og citronskal i en skål, indtil cremen er homogen. 
  3. Gem lidt af citronsaften til husblassen.
  4. Denne del varmes kort i mikroovnen og blandes med den opvredne husblas.  
  5. Husblas/citronblandingen hældes i ostemassen i en tynd stråle, under omrøring.   
  6. Pisk fløden til skum. Den skal kun piskes let.  
  7. Vend herefter ostemasse og flødeskum sammen.    

Samling af kagen:

  1. Kom kageplast rundt i kanten på en springform. 
  2. Flæk den bagte bund i to, og læg den nederste i springformen.  
  3. Smør et lag hindbærcurd på, og sæt bunden på frys indtil hindbærcurden har sat sig en smule. 
  4. Læg et lag af flødeostecremen på, og glat den ud.  
  5. Læg den sidste bund på, og sæt på frys.   

Fondant: 

  1. Smelt vand, skumfiduser og olie i mikrobølgeovnen, indtil det er helt flydende.  
  2. Rør flormelis ind i - dette gøres nemmest med en røremaskine med dejkrog.  
  3. Sæt fondanten på køl, til den skal bruges.    

Pyntning af kagen:  

  1. Tag en del af fondanten, og indfarv den brun.  
  2. Rul den brune del ud som et bånd, og beklæd kagens sider med det.  
  3. Mal eventuelt med lidt brun pastafarve for at skabe lidt dybde - den skal forestille en bagt kagebund.  
  4. Tag en del hvid fondant, og rul ud.  
  5. Mål diameteren på kagen, og sørg for, at din fondanttop kan dække hele kagen.  
  6. Skær toppen ud, så den kommer til at ligne glasur, som løber ned af siden på kagen.  
  7. Form herefter en masse citronskiver og -både, som skal pynte ovenpå kagen.