Cremet rilette af varmrøget hornfisk - server på godt brød! (©DR)

Rilette af røget hornfisk med løgkarse

I ottende sæson af Nak & Æd fangede Jørgen og Nikolaj bl.a. hornfisk. Nikolaj lavede denne lækre opskrift på en rilette af den varmrøgede fisk, krydret med sennep og citron og anrettet på vild løgkarse. Riletten er perfekt som forret eller måske bare en ekstra lækker frokost på et godt stykke rugbrød.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 varmrøget hornfisk
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • lidt citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • 5-6 blade løgkarse
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Fjern skind og ben på fisken. 
  2. Pluk det røgede fiskekød og krydr med salt og peber. 
  3. Tilsæt sennep og creme fraiche og smag til med citronssaft. Rør riletten godt sammen og server smukt på  løgkarseblade, som er skyllet og anrettet fint.