Prøv Tobias Hamanns Ris a la Maki - en anderledes udgave af den klassiske ris a la mande. (©DR)

Ris a la Maki

Tobias Hamann nyfortolker juleklassikeren ris a la mande med et japansk twist. Han har altid drømt om at spise ris a la mande med pinde, forklarer han. Hvis du vil prøve en lidt mere sofistikeret udgave a ris a la mande, så prøv Ris a la Maki.

Dehydrering 8-12 timer.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sushi-ris

  • 100 g sushi-ris
  • 200 ml kokosmælk
  • 1 stang vanilje
    (kornene herfra)
  • 40 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl fløde
  • 1 stk. tongabønne
    (revet)

Sprøde mandler

  • 100 g mandelsplitter
  • 40 g sukker

Tilbehør/fyld

  • 1 håndfuld pistacienødder
  • 10-15 stk. amarenakirsebær
  • 1 dl god kirsebærlikør
  • 1 håndfuld mandelmel

Tang-ark af kirsebær

  • 1/2 dl chiafrø
  • 5 dl kirsebær puré

Fremgangsmåde

  1. Kog kirsebærpuré op og tilsæt chiafrø. Kom det på en plade eller to beklædt med silikonemåtte. Dehydrér i ca. 10 timer på ca. 50 grader, eller til det kan trækkes af som et ark. Udskær i samme størrelse som et tang-ark.
  2. Kom risene i en skål, fyld derefter skålen med koldt vand. Vask risene og hæld vandet fra. Gentag cirka 4-5 gange, eller indtil vandet er klart. Dæk risene med koldt vand og lad dem trække i 30 min.
  3. Hæld vandet fra. Tilsæt kokosmælken, sukkeret og vanilje samt tonga, læg låg på og kog det op.
  4. Når det koger, så skru helt ned på laveste blus.
  5. Lad det koge svagt i 10 minutter. Sluk for varmen. Lad det trække i 10-15 minutter. Løft ikke låget.
  6. Afkøl risene på et fad. Pisk fløden op og kram det i de kolde ris.
  7. Rist mandlerne på en pande med sukker. Afkøl.
  8. Læg dit kirsebærark på en bambus sushimåtte og drys med mandelmel. Tryk forsigtigt risen ud på arket, ligesom når man laver sushi.
  9. Læg amarenakirsebærerne på en linje, sammen med de sprøde mandelsplitter og de blendede pistacienødder.
  10. Rul rullen, udskær.
  11. Spis sushien med pinde. Dyp i soja aka. kirsebærlikør.