Server med kold eller varm kirsebærsauce - og husk mandlen! (©DR)

Risalamande - Brødrene Prices opskrift

Den klassiske juledessert, der kan serveres med både kold og varm kirsebærsovs, er en fast tradition til den danske julemiddag. Prøv her Brødrene Prices nemme opskrift og forkæl venner og familie. Husk en hel smuttet mandel og mandelgave!

Start gerne et døgs tid før servering.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris
  • 1,2 l sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 6 spsk. flormelis
  • 200 g smuttede mandler
  • 1 l piskefløde
  • evt. en sjat portvin eller Amaretto
  • en smule salt

Fremgangsmåde

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand og lad dem koge et par minutter under omrøring. 

Tilsæt mælk og de udskrabede vaniljekorn. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, cirka 35 minutter, og rør af og til. Afkøl grøden helt i køleskabet.

Smag den kolde grød til med sukker og et nip salt og bland de hakkede mandler i.  

Pisk fløden til skum og vend det i grøden. Smag evt. risalamanden til med lidt portvin eller Amaretto (prøv Amarettoen - den hjælper mandelsmagen rigtig godt på vej). Sæt desserten på køl, gerne et døgns tid. 

Server med kold eller lun kirsebærsovs. Vi blander den almindelige danske kirsebærsovs med lidt Amarena kirsebær + lage. Det løfter smagen betydeligt.