Krydret rissalat med linser og kål. (©DR)

Ris og linser med ristede løg og grønkål

En krydret rissalat med linser, kål og varme krydderier. Server som den er. eller som tilbehør til andre retter. Opskriften stammer fra DRKs Kogeskole i Århus.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

ris og linser

  • 1 dl brune linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl basmatiris
  • 1/2 tsk. 7-krydderi
  • 1 1/2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon
  • 5 dl vand
  • lidt salt

Ristede løg og grønkål

  • 3 store løg
  • 200 g grønkål
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

Ris og linser

  1. Kog linserne i vand til de er næsten møre og stadig faste.  
  2. Hak løg og hvidløg fint og svits i olien i en gryde. Tilsæt 7-krydderi, kanel og grønsagsbouillon.  
  3. Sigt linserne og rør dem med løg og hvidløg i et par minutter.  
  4. Tilsæt ris, vand og lidt salt. Lad ris og linser koge til de er møre, ca. 10 minutter. Lad dem trække i gryden 10 minutter.  
  5. Kom dem i en mellemstor skål, tryk dem let, bare så de hænger lidt sammen, og vend dem ud på et fad.  

Ristede løg og grønkål

  1. Skær løgene i tynde både. Skyl og rib grønkålen og skær den i grove stykker.  
  2. Steg først grønkålen i olien på en pande til den er gylden og sprød. Lad den dryppe af på køkkenrulle. Steg løgene brune og sprøde i olien og lad også den dryppe af på køkkenrulle. Krydr løg og grønkål med salt.  
  3. Skyl og pluk persillen og hak den groft. Bland løg, grønkål og persille lige inden servering og læg dem rundt om ris og linser.