(Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Risdessert med kokos

Denne ret er et lækkert alternativ til den klassiske risalamande. Det er en klassisk risotto lavet som dessert med masser af kokossmag. Retten kan laves i forvejen og blot anrettes med frisk kokos lige inden servering.

Stil den ene dåse med kokosmælk på køl dagen før, du skal lave opskriften.

Tilberedningstid: 1 dag, 21 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dl Risottoris
  • 0,5 dl Malibu rom
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. kokosolie
  • 50 g frisk kokos
    (kokosflager kan også bruges)
  • Mango til pynt

Fremgangsmåde

  1. Stil en dåse kokosmælk på køl natten over. Næste dag vil vandet og kokosmælken være skilt fra hinanden, og du kan tage vandet fra. Du skal også gemme det fede kokosmælk, som vendes i risottoen inden servering.  
  2. Varm en gryde ved svag til middel varme. Steg risene i kokosolie et minuts tid, inden du tilsætter rom. Husk at røre i risene jævnligt, så de ikke brænder på eller tager farve.  
  3. Når rommen er kogt ind, skal du tilsætte kokosvandet. 
  4. Når der ikke er mere kokosvand, tilsætter du kokosmælk lidt ad gangen. Sørg hele tiden for at lade væsken koge ind, før du tilsætter mere væske. På den måde kommer du ikke til at tilsætte for meget væske. 
  5. Efter 20 minutter smager du på risene. De skal være møre, men må gerne have et meget lille bid i sig. Hvis de ikke er møre, koger du dem lidt længere. Du skal tilsætte mere kokosmælk, hvis konsistensen ikke er blød nok. Målet er en konsistens ligesom havregrød.  
  6. Når risene har den ønskede konsistens, sætter du risottoen på køl.  
  7. Når risottoen er kold, pisker du den fede del fra kokosmælken med et piskeris, så den bliver cremet.  
  8. Vend kokoscremen med risottoen og tilsæt hakket, frisk kokos eller kokosflager. Du kan også tilsætte hakket chokolade.  
  9. Anret til sidst med lidt sukker og strimler af mango. Du kan også erstatte med ananas og dermed få en form for dessertudgave af en pina colada.