Risengrød kan nydes kold - blandt andet med jordbærsyltetøj på toppen (©DR)

Risengrød med hurtig jordbærsyltetøj

Risengrød er rigtig hyggemad, som kan serveres med al slags frugt. Om sommeren er det allerlækrest koldt med jordbærsyltetøj til. Grillede ferskner eller blommer er også et herligt tilbehør. Jamie Oliver serverer i denne opskrift risengrøden med jordbærsyætetøj, som har en skøn, frisk jordbærsmag, fordi der er forholdsvis lidt sukker i, og kogetiden er kort.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg jorbær
  • 150 g sukker
  • 1,2 l sødmælk
  • 200 g grødris
  • 2 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skyld og pil jordbær, og kom dem i en flad gryde af rustfrit stål og drys sukkeret henover. Klem jordbærrene til mos mellem fingrene. Nu begynder de at ligne syltetøj! Alt sukkeret skal være opløst i jordbærsaften, inden man stiller gryden på komfuret og bringer syltetøjet i kog.

  2. Lad det simre i 20-30 minutter ved middel varme. Skum det af cirka hvert femte minut. Det må gerne være ret flydende - så kan man bedre trække smukke hvirvler i risengrøden med det. Tag gryden af komfuret og stil den til side.

  3. Kom mælk, grødris og vaniljesukker i en dyb, tykbundet gryde. Bring det i kog, skru ned og kom låg på. Lad det koge i en halv time og rør i det jævnligt, indtil risengrøden er tyktflydende og cremet. Hvis den bliver for tyk, kan man fortynde den med lidt mere mælk.

  4. Server risengrøden i skåle med en stor klat jordbærsyltetøj på, som man trækker igennem grøden, så den bliver smukt marmoreret. Drys evt. marengsstykker over og eventuelt nogle vilde jordbær.

  5. Hvis der er jordbærsyltetøj til overs, kan det holde sig på køl i et par uger i et skoldet glas. Men det bliver sikkert spist længe inden! Det er lækkert som tilbehør til tærter og is eller bare på en skive frisk eller ristet brød. 


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær