Den klassiske risengrød hører julemåneden til, og er et hit blandt store og små. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Risengrød

Risengrød er en fantastisk ret, særligt i december, hvor grøden kan spises som morgenmad eller til aftensmad med smørklat og kanelsukker på. Denne opskrift på risengrød er nem at lave- men husk at røre en del i gryden, så det ikke brænder på. Får du en rest risengrød, kan du desuden bruge den til at lave en fantastisk risalamande.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g grødris
  • 1,5 l mælk
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og tilsæt grødrisene. Rør rundt til mælken begynder at koge igen. 
  2. Skru ned for varmen og lad risen koge i cirka 45 minutter under låg. Rør af og til, så risengrøden ikke brænder på. 
  3. Smag til med lidt salt, når risengrøden er færdig.
  4. Serveres med en smørklat og masser af kanelsukker.