Prøv en anderledes og lidt eksotisk risengrød, der smager skønt også om sommeren. (©DR)

Risengrød med kokosmælk, rabarberkompot og karamelliserede mandler

Risengrød kan sagtens spises selvom det ikke er jul - særligt når den som her er kogt på kokosmælk og toppes med en frisk og syrlig rabarberkompot og sprøde, karameliserede mandler. En skøn dessert af kok Adam Aamann, som han lavede i Madmagasinet.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Risengrød

  • 100 g grødris
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 vaniliestang
  • 4 dl kokosmælk
  • 1/2 tsk. flagesalt

Rabarberkompot

  • 1 bundt rabarber
    (ca. 500 g)
  • 100 g sukker

Karamelliserede mandler

  • 50 g mandler
  • 75 g sukker

Fremgangsmåde

Grød

  1. Skrab kornene ud af vanillien og put det sammen med selve vanilliestangen i en tykbundet gryde, sammen med resten af ingredienserne. Kog det op mens der røres ofte.
  2. Når risengrøden koger, skrues blusset ned, så det kun simrer. Lad grøden simre i 35 minutter, imens der røres ofte i gryden. Vend rundt når de 35 minutter er gået, sluk for blusset, sæt låg på og lad grøden trække i 30 minutter.
  3. Servér grøden lun (ikke brandvarm som med alm. risengrød, da den med kokosmælk smager bedst sådan).

Rabarberkompot

  1. Skær bladene af rabarberne og rens forsigtigt foden for brune kanter. Husk at foden er det lækreste på en rabarberstængel, så den vil du gerne have med. Skyl stænglerne grundigt.
  2. Skær dem i stykker af ca 1,5 cm., lidt længere hvis rabarberstænglerne er meget tynde.
  3. Læg dem i en gryde, kom sukker på og bland det grundigt rundt i rabarberstykkerne. Lad stå 5-10 min. 
  4. Kog langsomt op, og kog til rabarberne er møre men ikke kogt ud - det tager 1-3 min. Husk at vende forsigtigt rundt i dem et par gange undervejs.
  5. Kom rabarberkompotten i en skål og køl den af.

Karamelliserede mandler

  1. Rist mandlerne ved svag varme på en tør pande i ca. 8 min. til de er let gyldne. 
  2. Kom sukkeret på og lad det smelte til karamel. Vend rundt og kom de karameliserede mandler på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak dem groft efter afkøling.

Servering

  1. Kom den lune kokos-risengrød i en skål, en smule af afkølede rabarberkompot ovenpå og drys med mandel-karamellen. Server.