Sønderjysk riskage med flødeskum og ribsgele. (©DR)

Riskage med flødeskum og ribsgele

Riskagen er en klassiker på det sønderjyske kaffebord og beskrives af Brødrene Price som en bastant men hyggeligt kage, der laves på risengrød. Opskriften stammer fra programmet ' Spise med Price - Egnsretter'.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Riskage

  • 80 g grødris
  • 1 dl vand
  • 5 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g smør
  • 2 stk. æggeblommer
  • 50 g smuttede mandler
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 1 stk. økologisk citron, skal heraf
  • 2 stk. æggehvider

Pynt

  • 2 dl piskefløde
  • 50 g ribsgele

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet op i en gryde, tilsæt risene og rør rundt. Hæld mælken på, lad det koge for svagt blus under låg i 30 min. Lad derpå grøden køle helt af.

  2. Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og æggeblommer i den kolde grød. Hak mandlerne og vend dem i sammen med fintrevet citronskal og kardemomme.

  3. Pisk æggehviderne stive, vend dem forsigtigt i og kom blandingen i en smurt springform på 23 cm. Bag kagen ved 150° i 60 min. og lad den afkøle.

  4. Pisk fløden til skum og pynt kagen med flødeskum og klatter af ribsgelé.