Risotto kan også laves på andet end ris - Prøv James Prices opskrift hvor den er lavet af finthakket selleri. (©DR)

Risotto af rodfrugter a la Alain Passard

I programmet Price inviterer lavede James Price denne risotto, som faktisk slet ikke er en risotto, da den er lavet på rodfrugter - mest af alt knoldselleri, der skæres ud som små "ris". Denne opskrift på risotto er nem, men det kræver noget tid og tålmodighed at skære sellerien ud. Aftenens gæst var Sigurd Barrett, der gav "risottoen" karakteren 9 ud af 10.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. knold selleri
  • 2 stk. persillerødder
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1,5 dl frisk parmesan
  • 1 tsk. trøffelolie
  • 1 stk. fennikel
  • 250 g brune champignin
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Rens fennikel og champignon og skær begge dele ud i mundrette stykker. Sauter fennikelstykkerne på en pande i olivenolie til de begynder at falde sammen og kom så svampene i panden og lad dem stege med i yderligere 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
  2. Skræl knoldselleri og persillerødder og skær begge dele i ganske tynde skiver, næppe mere end en millimeter. Skær derpå skiverne i helt tynde strimler, også ca. 1 millimeter. Og endelig skæres strimlerne i små aflange stykker - ca. som ris korn. Det tager sin tid!
  3. Hak skalotteløg og klar det i lidt olie og smør i en gryde. Kom selleri og persillerods-"risene" i gryden og sauter dem forsigtigt i et minuts tid. Kom hvidvin på og lad den koge næsten væk. Hæld derpå fløden på og rør om mens den reducerer lidt.
  4. Bland den revne parmesan i "risene", smag til med salt og peber og et par dråber trøffelolie og vend svampe og fennikel i. Server øjeblikkelig med lidt ekstra parmesan høvlet over samt et grønt drys fennikeltop.