Risotto er en italiensk ret, som er hurtig og nem at lave. (©DR)

Risotto con funghi porcini

Adam Price leverer endnu engang en vidunderlig italiensk spise. Her er det risotto af Karl Johan svampe,løg, hvidvin og parmesanost. Mmmh, sæt i gang!

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 stk. skalotteløg
  • 60 g smør
  • 400 g risottoris
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • 1 l hønsebouillon
  • 200 g udblødte Karl Johan svampe
  • 100 g tørrede Karl Johan svampe
  • 100 g parmesanost
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. De to fintsnittede skalotteløg sauteres i ca. 60 g. smør i en tykbundet gryde. Kom ris ved og lad dem stege med til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Hæld hvidvin på og lad det koge væk. Spæd derpå med kogende bouillon lidt af gangen og lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes. 

  2. Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs. 10 minutter inde i forløbet tilsætter man de udblødte svampe, med vandet. Efter ca. 20 minutter er risene møre. Der skal stadig være en lille smule modstand når man bider i dem. Risottoen må endelig ikke være tør i det, snarere lidt flydende. 

  3. Sluk for blusset og rør parmesan og ekstra smør i. Smag til med salt, peber lidt frisk reven citronskal, evt. lidt saft og server omgående med et drys af persillen.