Du kan f.eks. bruge torsk til denne meget nemme opskrift på risotto, som bare smager fantastisk. (©DR)

Risotto med fisk

En lækker risotto med safran og hvid fisk. Retten er dejlig cremet, fuld af smag og pynter på bordet med flotte farver.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g hvid fisk
    (F.eks. torsk. Delt i fire stykker)
  • 300 g risottoris (aborio)
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl hvidvin
  • ca. 1 l hønsebouillon, varm
  • 1 spsk. smør
  • 50 g parmesanost
  • 1 stk. bundt kørvel
  • 0,5-1 tsk. salt
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Hak løget fint og steg det sammen med ris forsigtigt i olien, til risene bliver lidt transparente. Dæk risene med vinen og kog det ind til væden er næsten væk.
  2. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og rør til risene er møre og har opsuget væsken - det tager ca. 15-18 min.
  3. Steg fisken af på en pande i olie og smør. Imens den steger vendes risottoen med smør, ost og peber og smages evt. til med salt. Risottoen må ikke være for tør, men skal være let flydende.
  4. Anret risottoen med fisken øverst og drys med lidt ekstra permesan og frisk kørvel.