Risotto med fisk
En lækker risotto med safran og hvid fisk. Retten er dejlig cremet, fuld af smag og pynter på bordet med flotte farver.
Tilberedningstid:
35 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
-
600 g
hvid fisk
(F.eks. torsk. Delt i fire stykker)
- 300 g risottoris (aborio)
- 1 stk. løg
- 3 spsk. olivenolie
- 1,5 dl hvidvin
- ca. 1 l hønsebouillon, varm
- 1 spsk. smør
- 50 g parmesanost
- 1 stk. bundt kørvel
-
0,5-1 tsk.
salt
(efter smag)
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og steg det sammen med ris forsigtigt i olien, til risene bliver lidt transparente. Dæk risene med vinen og kog det ind til væden er næsten væk.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og rør til risene er møre og har opsuget væsken - det tager ca. 15-18 min.
- Steg fisken af på en pande i olie og smør. Imens den steger vendes risottoen med smør, ost og peber og smages evt. til med salt. Risottoen må ikke være for tør, men skal være let flydende.
- Anret risottoen med fisken øverst og drys med lidt ekstra permesan og frisk kørvel.