Risotto med kylling og timian
Lav en skøn og cremet risotto med kyllingekød, timian og parmesanost. Opskriften lavede kok Adam Aamann i Madmagasinet, hvor han viste, hvordan du kan få én kylling til at strække sig over tre måltider og lave lækker mad på budget - se nedenfor hvordan.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
Risotto
- 225 g risottoris
- 30 g smør
- 2 stk. skalotteløg
- 1 stk. persillerod
- 1 dl hvidvin
- 8-9 dl hønsebouillon
- ca. 200 g kyllingekød, plukket
- 1 dl parmesanost, fintrevet
- 2 spsk. smør
- havsalt og friskkværnet peber
Anretning
- 3 spsk. parmesan, fintrevet
- 2 spsk. friske timianblade
- 2 spsk. koldpresset olivenolie
Fremgangsmåde
Risotto
- Kog hønsebouillonen op i en gryde for sig, og lad den stå og simre. Hak persilleroden og løgene meget fint, og sautér dem i smør i en tykbundet gryde.
- Kom risottorisene i gryden, vendt rundt, og lad dem stege med indtil at de har suget fedtstoffet til sig. Hæld hvidvinen på, og lad den koge næsten væk.
- Spæd derefter risene med den kogende bouillon, lidt ad gangen, imens du rører i risene. Lad væsken koge næsten væk inden næste portion tilsættes. Rør i risottoen hele tiden undervejs.
- Efter ca. 20 minutter er risene møre. Der skal stadig være lidt fasthed i risene, når man bider i dem (de skal være møre og faste, men ikke hårde).
- Hak det plukkede kyllingekød groft, og vend det i risottoen. Kog det i et minut ekstra. Husk at risottoen ikke må være tør – hellere lidt for flydende end for fast (er der ikke nok bouillon, kan den spædes med lidt vand eller mælk).
- Sluk for blusset, og rør parmesan og ekstra smør i.
Anretning
- Smag til med salt og peber, og fordel risottoen på to tallerkner.
- Drys med parmesan, timianblade, friskkværnet peber og god olivenolie. Server med det samme.
- Tip: Få én kylling til at stække sig over tre måltider. Lav Adam Aamanns opskrift på en smagfuld kyllingesuppe med melboller og brug efterfølgende suppen og kyllingekødet til både risotto og en skøn hønsesalat med bacon.