Risotto af kornsorten emmer er et lækkert og anderledes alternativ til den velkendte, italienske risotto. (©DR)

'Risotto' på emmer - enkel grøntsagsrisotto

I stenalderen var emmer en af de mest udbredte kornsorter, og man brugte den blandt andet til grød. Emmer kan stadig købes den dag i dag, og her har vi lavet en opskrift, hvor man pifter stenaldergrøden op og bruger nogle af alle de råvarer, vi har adgang til i dag. Det er en italiensk inspireret ’risotto’, hvor risene er skiftet ud med emmer. Sund, lækker og nem ret, der kan spises, som den er, eller serveres med et stykke kød og en salat til.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g emmer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5 dl hvidvin
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g parmesanost
  • 25 g smør
  • En smule mælkebøtteblade

Fremgangsmåde

  1. Hak løget og hvidløget fint.
  2. Varm olien på en pande og steg løg og hvidløg klare.
  3. Tilsæt emmer og lad det stege med et par minutter.
  4. Tilsæt hvidvin og rør rundt, mens det koger og fordamper.
  5. Tilsæt nu bouillon lidt ad gangen. I alt skal det koge ca. 25 minutter. Smag på det løbende, til kornene har den konsistens, I kan lide. Husk at en italiensk risotto skal være al dente – til tænderne – så der stadig er bid i risene. Denne kan med fordel være på samme måde.  
  6. Et halvt minut inden servering tilsættes smør og parmesanost. Server med spåner af parmesanost og friske mælkebøtteskud.