Rispilaf med bæverkølle og brændt bæverhale
En smagfuld rispilaf kan også laves med bæver, og dét gjorde Nikolaj og Jørgen i programmet Nak & Æd, da de var i Cananda. Prøv selv!
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 400 g bæverkølle
- lidt olie
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. løg
- 2 cm ingefær
- 2-3 stk. friske tomater
- 2 dl blanding af vilde ris og basmatiris
- 1 stk. bæverhale
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skære bæverkøllen i mindre stykker. Krydr med salt og peber.
- Varm olie op i en gryde og brun bæverkødet heri. Snit løg og hvidløg fint og kom ved gryden, når kødet er brunet godt. Lad det stege sammen.
- Skræl og riv ingefæren helt fint, og tilsæt sammen med finthakkede tomater. Hæld vand på, så der ca. 4 cm. vand over kødet. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Lad det koge underlåg indtil kødet er mørt i ca. 1 ½ time. Tilsæt derpå lidt mere vand og kom risene i gryden. Lad det simre under låg til risene suger væsken og er møre.
- Skyld bæverhalen let og læg den derefter ind i gløderne i bålet. Lad den puste sig helt op og brænd den hårdt i nogle minutter. Tag den ud og fjern det brændte skind. Selve halefedtet skæres fra og snittes i mindre stykker.
- Løft risene op og kom i en stor skål. Drys derpå halefedtet over og server med det samme.