Ristaffel
Ristaffel betyder egentlig bare ris serveret med mange forskellige småretter til. Den fordanskede version, der især var populær i 90'erne, består typisk af ris, karrysovs med kylling og en masse skønne toppings - her sætter kun fantasien grænser!
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
-
Cirka 1 spsk.
karry
(justér efter smag)
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 æble
- Cirka 400 g kyllingebryst
- 1 peberfrugt
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning
- 4 dl mælk
- Salt og peber
- 3 dl ris
- Eventuelt lidt gurkemeje for kraftigere farve
Toppings
-
2-3
stykker frugt
(for eksempel banan, æble, mango, ananas, fersken)
- Et glas mangochutney
- 1 dl kokosmel
- 1 dl rosiner
-
1 bundt
friske koriander
(eller persille)
- 1 dl peanuts
Fremgangsmåde
- Hak løg, hvidløg, æbler og peberfrugt i små tern. Skær kyllingen i mundrette stykker. Sæt risene over efter anvisning på pakken.
- Varm olien godt op i en stor gryde eller wok. Tilsæt karry og lad det svitse af i olien. Tilsæt løg og æble, og svits dem i et par minutter.
- Tilføj hvidløg, ingefær, peberfrugt og kylling, og lad kyllingen stege næsten færdig, mens du jævnligt vender i retten. Tilsæt mel og fordel det godt rundt i panden.
- Så kommes vand og bouillonterning ved, og det hele koges godt op. Tilsæt mælk, og smag til med salt, peber og karry.
- Lad retten simre i cirka 15 minutter. Er sovsen for tynd blandes 1 spsk mel med 2 spsk mælk og lidt af denne meljævning hældes i.
- Servér retten med ris, frugt skåret i tern, peanuts, mangochutney, kokosmel (eventuelt ristet af på en tør pande), rosiner og friske koriander eller persille på toppen.