Ristede kastanier er en dejlig snack eller godt drys til salater og tilbehør til ost. (©DR)

Ristede kastanier

Spis ristede kastanier med lidt smør og en lille smule salt. Kastanier er indbegrebet af efterår og smagen er fantastisk. Prøv her den klassiske måde, hvor du laver kastanier i ovnen - eller prøv Anne Hjernøes måde, hvor hun rister dem på panden. Kastanierne kan også drysses i salater eller serveres til oste.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kastanier i ovn

  • 1 pakke groft salt
  • 15-20 stk. ægte kastanier

Kastanier på pande

  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 10 spsk. groft salt
  • 15-20 stk. ægte kastanier

Fremgangsmåde

Lav ristede kastanier i ovnen: 

  1. Fyld et ovnfast fad med groft salt. Skær et kryds i toppen af kastanien med en skarp kniv. Stil kastanierne med toppen op ad i saltet. Bag kastanierne i 20-30 minutter ved 180 grader. 
  2. Når de er kølet en anelse af spises kastanierne med koldt smør og et lille drys salt.

Lav ristede kastanier på panden: 

  1. Kastanierne pilles med en skarp kniv hvorefter de skæres i kvarte. Lidt koldpresset jomfruolivenolie hældes på panden, og kastanierne ristes der i sammen med en masse salt. Kastanierne skal have ca. 5-7 minutter på panden ved jævn varme indtil de begynder at blive gyldne og lidt bløde. Den brune hinde på kastanierne løsner sig når de begynder at få varmen på panden. Den kan være en smule bitter så det kan være en god idé at fjerne den inden man spise dem. 
  2. De ristede kastanier kan spises som snack, man kan drysse dem i salater eller spise dem sammen med ost.

OBS: Hav nogle solide handsker, da kastanierne stikker gennem stof.