De lækre, bornholmske ristepølser gør sig godt i dampede buns og med blommekompot. (©DR)

Ristepølser i buns med blommekompot

Ristepølser er en Bornholmsk specialitet, som sætter ekstra gang i enhver pølseelskers mundvand. Denne opskrift, hvor pølsene serveres i dampede boller med sammen med en sødmefuld blommekompot, lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd, som en solid morgenmad i det fri.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 stk. ristepølser
  • 1 smule madolie
  • 4 stk. blommer
  • 2 spsk. Hoisinsauce
  • 1 spsk. Honning
  • 350 g mel
  • 200 ml vand
  • 10 g gær
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. olie
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Kom vand i en skål sammen med gær, bagepulver, olie og salt. Rør det sammen indtil gæret er opløst. Tilsæt melet og ælt sammen til en dej. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur. 
  2. Del dejen i små klumper. Rul dem ud og smør lidt olie på den ene side og fold let sammen. Damp dem herefter 10 minutter i en dampkurv. 
  3. Steg ristepølserne stille og roligt så de bliver stegt godt igennem og får det skønne sprøde skind. 
  4. Del blommerne og skær i kvarte. Fjern pølserne fra panden og hold dem varme. Steg blommerne på panden og tilsæt lidt hoisinsauce og honning. Lad det simre ind til en god kompot. 
  5. Tag dine dampede buns væk fra varmen, og fyld dem pølser og lidt blommekompot. Server straks.