Ristepølser i buns med blommekompot
Ristepølser er en Bornholmsk specialitet, som sætter ekstra gang i enhver pølseelskers mundvand. Denne opskrift, hvor pølsene serveres i dampede boller med sammen med en sødmefuld blommekompot, lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd, som en solid morgenmad i det fri.
Tilberedningstid:
1 time, 45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 8 stk. ristepølser
- 1 smule madolie
- 4 stk. blommer
- 2 spsk. Hoisinsauce
- 1 spsk. Honning
- 350 g mel
- 200 ml vand
- 10 g gær
- 2 tsk. bagepulver
- 4 spsk. olie
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Kom vand i en skål sammen med gær, bagepulver, olie og salt. Rør det sammen indtil gæret er opløst. Tilsæt melet og ælt sammen til en dej. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Del dejen i små klumper. Rul dem ud og smør lidt olie på den ene side og fold let sammen. Damp dem herefter 10 minutter i en dampkurv.
- Steg ristepølserne stille og roligt så de bliver stegt godt igennem og får det skønne sprøde skind.
- Del blommerne og skær i kvarte. Fjern pølserne fra panden og hold dem varme. Steg blommerne på panden og tilsæt lidt hoisinsauce og honning. Lad det simre ind til en god kompot.
- Tag dine dampede buns væk fra varmen, og fyld dem pølser og lidt blommekompot. Server straks.