Server denne lækre hjemmelavede ristede salsa til hjemmelavede tortillas. (©DR)

Ristet salsa

I programmet 'Anne og Anders i USA' mødte Anne Hjernøe, Sandra, der oprindelig er fra Mexico, men nu har en restaurant i Tuscon, Arizona. Her er Sandras opskrift på en stærk og smagfuldristet salsa, hvor de grillede grøntsager giver den en helt særlig smag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 5-6 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 3-4 stk. chilifrugter
  • 3 stk. tomater
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Rist hvidløgsfeddene i lidt olie på en pande til de tager lidt farve. 
  2. Grill eller rist chilifrugter, tomater og forårsløg på en grill eller på dit gasblus, til de begynder at blive brune. 
  3.  Rens chilifrugterne for kerner, og blend dem sammen med tomater, forårsløg og koriander. Tilsæt en slat vand og smag til med salt. 
  • TIP: Spis salsaen til rejetacos, eller andet mexicansk mad.