Tilsmag og pynt din rocky road med lige de smage du bedst kan lide. (©Ditte Ingemann - The Food Club)

Rocky Road chokoladekonfekt

Rocky road er små stykker konfekt, som er nemme at lave, og det kræver blot noget god chokolade og fyld efter eget valg og lyst. Du kan tilsætte for eksempel lakridspulver, citrusskal, syltet ingefær, kaffe, pebermyntedråber til chokoladen – kun fantasien sætter grænser. Her er en udgave med appelsinsmag og en mørk og intens chokolade fra blogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann, der står bag 'The Food Club'.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 20 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g god, mørk chokolade, gerne 85%
  • 75 g ristede mandler
  • 25 g ristede kokosflager
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 25 g gojibær eller morbær
  • 1 appelsin, skal heraf
  • 2-3 spsk. frysetørrede bær
    (fx hindbær, havtorn, jordbær)

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt. 
  2. Hak mandler og abrikoser groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, kokos, abrikoser, gojibær, appelsinskal og frysetørrede bær – rør det hele godt sammen. 
  3. Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og pynt med en smule frysetørrede bær på toppen. 
  4. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl. 

  • TIP: At smelte chokolade i vandbad gøres ved at stille en skål med hakket chokolade over en gryde med simrende vand. Vandet i gryden skal nå ca. halvt op på skålen, og må ikke koge, kun småsimre. Pas på ikke at få vand eller damp i skålen med chokolade, da chokoladen vil blive grynet.