Rødbede gør dine muffins dejlige og saftige i smagen. Prøv selv derhjemme. (©DR)

Rødbedemuffins med chokolade

I programmet 'Spis og spar' viste kok Jesper Vollmer hvordan du kan bruge rodfrugter på nye måder. Prøv for eksempel at lave disse lækre chokolademuffins med revet rødbede og en cremet og flot, lilla rødbedecreme på toppen. Perfekt til weekend og -eftermiddagshyggen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Rødbedemuffins med chokolade

  • 50 g revet rødbede
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. kakao
  • 125 g hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk

Rødbedecreme

  • 200 g smøreost naturel
  • ½ dl flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. rødbedesaft

Fremgangsmåde

Rødbedemuffins med chokolade

  1. Tænd ovnen på 180 grader. 
  2. Skræl og riv rødbeden, pres saften heraf og gem det til cremen senere.
  3. Smelt chokolade og smør over et vandbad. Lad det køle af herefter. 
  4. Pisk æggene sammen med sukker til en luftig masse. Tilsæt kakao, mel, bagepulver og mælk. Pisk det hele til en ensartet dej. 
  5. Til slut røres den chokolade/smørblandingen og revet rødbede i dejen.  
  6. Fordel dejen i smurte muffinsforme og bag i ovnen i 20-25 minutter.  

Rødbedecreme

  1. Pisk osten glat med flormelis og vaniljesukker. 
  2. Tilsæt fløde og rødbedesaft, og pisk det til en ensartet tyk creme. 
  3. Pynt de afkølede muffins med rødbedecreme og evt. tørrede kornblomster.