Smagfuld og farverig salat med rødbede, sesam og persille. (©DR)

Rødbedesalat med sesamfrø og tahindressing

Denne salat er helt anderledes, cremet, mellemøstlig og meget, meget dejlig. Hvis man aldrig har været helt vild med rødbeder, skal man næsten prøve den alligevel, for den får en helt anden side frem af rødbedernes karakter end de mere europæiske tilberedninger. Salaten smager skønt sammen med andet mellemøstlig mad, som vi kender og elsker fx. hummus, falafel, tzatziki, pita, kebab eller bare en kylling stegt med citron og spidskommen.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 500 g kogte rødbeder
  • 3-4 spsk. ristede sesamfrø
  • 2-3 spsk. tahin
  • 1 dl citronsaft
  • 1 knivspids salt
  • 1 smule salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. madæble
  • 1 håndfuld persille, hakket

Fremgangsmåde

  1. Kog rødbederne i ca en halv time, til de er møre. Flå dem og skær dem i tern, tynde skiver eller strimler. 
  2. Mos hvidløget med saltet på et bræt med knivens flade side. 
  3. Rør tahinen op med citronsaft. Det skal gøres lidt ad gangen, for tahin har en sær konsistens, og er sejt at få jævnt. Rør hvidløget i, og dernæst så meget vand at det bliver en cremet sauce ala ymerkonsistens. 
  4. Skær æblet i samme facon som rødbederne. Rist sesamfrøene lysebrune på en tør pande. 
  5. Bland det hele, men gem lidt af sesamfrøene til drys. 
  6. Salaten holder fint 3 dage i køleskabet.