Rødgrød med fløde er bare smagen af dansk sommer hos mormor. (©Scanpix)

Rødgrød med fløde

Elsker du også smagen af sommer? Så lav denne klassiske, danske frugtgrød, som ingen uden for landets grænser kan udtale: Rødgrød med fløde. Nogle vil gerne have deres rødgrød siet, Brdr. Price foretrækker at lade alle de dejlige bær blive i grøden.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 250 g jordbær
  • 250 g hindbær
  • 250 g ribs
  • 250 g solbær
  • 250 g sukker
  • 1½ spsk. kartoffelmel
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

Bærrene renses og ordnes. Kommes i en gryde med vand og sukker. Koges forsigtigt op. Der skummes eventuelt. Koges 3-4 minutter helt forsigtigt.

Kartoffelmelet røres ud i lidt vand og tilsættes grøden, når den er lige under kogepunktet. Rør forsigtigt om i gryden. 

Nogle foretrækker, at visse bær er så hele som muligt i grøden. I givet fald kommes hindbær og eventuelt brombær (de skrøbeligste bær) så sent i som muligt – gerne først efter at gryden er taget af ilden – og står blot og varmer igennem i den varme grød. Juster sukkermængden i forhold til bærrenes sødme.  

Server grøden afkølet med den bedste, fedeste fløde, du kan skaffe.