Rødgrød med fløde er bare smagen af dansk sommer hos mormor. (©Scanpix)

Rødgrød med fløde

Elsker du også smagen af dansk sommer? Så lav denne klassiske, nordiske grød - rødgrød med fløde, og server den for gæsterne på terrassen i sommersolen. Grøden har en dejlig smag af friske og søde bær, som alle kan lide!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g jordbær
  • 250 g hindbær
  • 250 g ribs
  • 250 g solbær
  • 250 g sukker
  • 1,5 spsk. kartoffelmel
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bærrene renses og ordnes. Kommes i en gryde med vand og sukker. Koges forsigtigt op. Der skummes eventuelt. Koges 3-4 minutter helt forsigtigt. Hvis man vil jævne grøden, røres kartoffelmel ud i lidt vand og tilføres grøden, når den er lige under kogepunktet. 
  2. Nogle foretrækker, at visse bær er så hele som muligt i grøden. I givet fald kommes hindbær og eventuelt brombær (de skrøbeligste bær) så sent i som muligt – gerne først efter at gryden er taget af ilden – og står blot og varmer igennem i den varme grød. Juster sukkermængden i forhold til bærrenes sødme. 
  3. Server grøden afkølet med den bedste, fedeste fløde, du kan skaffe.