Rødgrød med fløde
Elsker du også smagen af dansk sommer? Så lav denne klassiske, nordiske grød - rødgrød med fløde, og server den for gæsterne på terrassen i sommersolen. Grøden har en dejlig smag af friske og søde bær, som alle kan lide!
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 250 g hindbær
- 250 g ribs
- 250 g solbær
- 250 g sukker
- 1,5 spsk. kartoffelmel
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Bærrene renses og ordnes. Kommes i en gryde med vand og sukker. Koges forsigtigt op. Der skummes eventuelt. Koges 3-4 minutter helt forsigtigt. Hvis man vil jævne grøden, røres kartoffelmel ud i lidt vand og tilføres grøden, når den er lige under kogepunktet.
- Nogle foretrækker, at visse bær er så hele som muligt i grøden. I givet fald kommes hindbær og eventuelt brombær (de skrøbeligste bær) så sent i som muligt – gerne først efter at gryden er taget af ilden – og står blot og varmer igennem i den varme grød. Juster sukkermængden i forhold til bærrenes sødme.
- Server grøden afkølet med den bedste, fedeste fløde, du kan skaffe.