Rødkål
I Madmagasinet lavede Adam Aamann denne opskrift på klassisk rødkål, som vi spiser den til den danske julemiddag. Server rødkålen til flæskestegen eller and, med kartofler og rigeligt brun sauce.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Rødkål
-
0,5 stk.
rødkål
(eller 1 lille)
-
2 spsk.
andefedt
(eller smør)
- 1,5 dl balsamico eddike
- 3 dl rødvin
-
1 stk.
appelsin, saft og skal
(usprøjtet)
-
1,5 dl
honning
(gerne lynghonning)
- salt og friskkværnet peber
Krydderipose
- 2 stk. laurbærblade
- 1 stang hel kanel
- 1 stk. stjerneanis
- 2 stk. hele kryddernelliker
- 4 stk. hele allehånde
Fremgangsmåde
- Skær rødkålen i kvarter og snit den i helt fine strimler.
- Varm en gryde op med fedtet og sauter rødkålen. Når kålen er faldet godt sammen, hældes balsamico eddike på, som derefter koges ind til det halve. Tilsæt nu 1 spsk salt, rødvin, appelsinsaft og -skal, honning, laurbærblade, kanelstang, salt og peber.
- Kom stjerneanis, allehånde, nelliker og koriander i en te- eller gazepose, snør den sammen og læg den ned til rødkålen.
- Læg låg på gryden og lad kålen simre i ca. 45 minutter. Tjek om kålen er tilpas i konsistensen og smag til med salt og peber.
- Rødkålen kan opbevares i en tildækket skål på køl i 8-10 dage. Skal rødkålen holde sig 4-5 uger, så kom den lige efter kogning på skoldede sylteglas og luk glassene til.