Rødkål med dadler og æble
Skøn salat med rødkål, dadler og æbler som Nikolaj og Jørgen lavede i programmet Nak & Æd, da de var i Alaska. De serverede salaten til vild sneskohare, men salaten kan også serveres til andet vildt, eller måske til andestegen til jul.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 0,5 stk. rødkål
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl balsamico eddike
- 5 stk. clementiner, saft heraf
- 2 spsk. honning
- 8 stk. dadler
- 1 stk. æble
- 1 håndfuld valnøddekerner
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Snit kålen meget fint. Snit løg og hvidløg i meget små tern.
- Kom olie i en gryde, tilsæt løg og sauter i nogle sekunder. Tilsæt kålen, og steg det i et par sekunder. Kom eddike og saft fra clementinerne i. Krydr med salt og peber, og lad det så simre under låg i ca. 20 minutter.
- Fjern låget og indkog kraftigt. Tilsæt så hele dadler, 2 spsk. honning og æble skåret i grove stykker. Lad det hele simre. Tilsmag evt. med mere salt og friskkværnet peber, top med valnøddekerner og server.