Rødkål med rødvin, appelsin og krydderier
Denne opskrift er kok Adam Aamanns juleudgave af den klassiske rødkål. Server rødkålen til flæskesteg eller and, og med hvide og brunede kartofler.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 lille rødkål
- 3 spsk. andefedt eller smør
- 1 1/2 dl balsamicoeddike
- 2 dl rødvin
- 2 økologiske appelsiner
-
2 dl
honning
(gerne lynghonning)
- 2 laurbærblade
- 1 kanelstang
- 1 hel stjerneanis
- lidt allehånde
- 5-10 hele nelliker
- 1 håndfuld korender
- 1 spsk. havsalt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær rødkålen i kvarte og snit den i helt fine strimler på 2 mm. (brug evt. mandolinjern).
- Varm en gryde op med fedtet og sauter rødkålen. Når kålen er faldet godt sammen, hældes balsamicoeddike på.
- Kog eddiken ind til det halve og tilsæt rødvin, appelsinsaft og -skal, honning, laurbærblade, kanelstang, korender, salt og peber.
- Knus stjerneanis, allehånde og nelliker i en morter eller kom dem i en te- eller gazepose. Put krydderierne ned i rødkålen.
- Læg låg på gryden og lad kålen simre i ca. 45 minutter. Tjek om kålen er tilpas i konsistensen og smag til med salt, peber og evt. lidt honning.
- Rødkålen kan opbevares i en tildækket skål på køl i 8-10 dage. Hvis rødkålen skal kunne holde sig i op til 4 uger, så kom den på skoldede sylteglas lige efter kogning. Luk glassene til og stil dem på køl.