Det er nemt at lave denne lækre rødkålssalat, som smager aldeles fantastisk. Foto: DR (©DR)

Rødkålssalat med figner og blåbær

Lav en nem salat, som smager fantastisk - med frisk rødkål, søde figner, blåbær og lækre ristede hasselnødder. En fyldig og lækker salat, som kan være en frokostret eller serveres som tilbehør til en vinterret - måske endda juleaften.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g rødkål
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 stk. forårsløg
  • 100 g blåbær
  • 50 g saltede hasselnødder
    (Find Adam Aamanns opskrift herunder)
  • 10 stk. tørrede figner
  • 1 spsk. æbleciderddike
  • 1 spsk. honning
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkål fint. Bland honning, æblecidereddike, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing og vend rødkålen i det.  
  2. Hak persillen groft, hak forårsløget fint og skær fignerne i halve eller kvarte. 
  3. Anret rødkålen på et fad og drys alle de øvrige ingredienser over og server. 

KLIK HER og få Adam Aamanns opskrift på saltristede hasselnødder