En ret hvor man udnytter fiskens egen saft og kræft og på den måde spare på fedtet (©DR)

Rødtunge i papillote med citronrisotto

I programmet 'den slanke linje' er brødrene Price begyndt at lave retter, hvor fedtindholdet ikke er stort. I denne opskrift bliver der lavet rødtunge med middelhavsagtig tilbehør, med forskellige lakridsnoter

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Rødtunge

  • 2 stk. rødtunge fileter
  • 2 stk. fennikel
  • 4 spsk. semi tørrede tomater
  • 2 spsk. Nicoise oliven, udstenede
  • 1-2 stk. porrer
  • 1 spsk. fenikkelfrø
  • 0,5 spsk. sorte peberkorn
  • 1 smule estragon
  • 1 smule salt
  • 1 sjat hvidvin

Citron-risotto

  • 350 g risottoris
  • 80 g smør
  • 1 stk. løg
  • 1 kop tør hvidvin
  • 1,75 l hønsebouillon
  • 70 g parmesanost
  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rødtunge

  1. Fennikelfrø og sorte peberkorn knuses i morteren. Snit porrer og fennikel fint, hak tomater og oliven groft og sauter det hele på en pande i lidt olivenolie til grøntsagerne er faldet lidt sammen.
  2. For hver portion bredes et stykke bagepapir ud på køkkenbordet, et par skefulde af grøntsagsblandingen lægges på sammen med lidt frisk hakket esdragon og ovenpå den placeres fiskefileterne, som først er saltede og krydrede med fennikel-peberet.
  3. Stænk med lidt hvidvin og luk pakkerne grundigt, så dampen ikke kan slippe ud. Bag ved 200 grader i 10 min. og servér f.eks med citron-risotto. Hvis man gemmer kuren til på mandag.... 

Citron-risotto

  1. Begynd med at opvarme bouillonen. Den må gerne stå og simre ved siden af risottogryden.
  2. Derpå hakkes løget ganske fint. Smelt 60 g smør i en gryde med tyk bund. Løget steges i fedtstoffet til det begynder at blive gennemsigtigt. Så tilsættes risene som ristes med i nogle minutter mens man rører.
  3. Hæld så hvidvinen på og lad den koge næsten væk. Derpå begynder man at spæde med bouillon lidt ad gangen og hver gang lader man den koge næsten væk inden der tilsættes mere.
  4. Under hele processen røres der mere eller mindre konstant i gryden. Efter ca. 17-18 minutter bør risene være møre. Smag på dem. Der må godt være en lille smule bid tilbage.
  5. Tag gryden fra varmen og tilsæt den revne parmesan og den sidste klat smør. Smag til med citronskal, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Læg låg på gryden og lad risottoen sætte sig et lille minut og server så omgående.