Røgede østers med urtecreme (©DR)

Røgede østers med urtecreme

I programmet 'Spise med Price -Egnsretter' når brødrene bl.a. forbi Rømø, der er kendt for sine østers. I denne opskrift ryges de friske østers og serveres med en urtecreme til.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Østers

  • 24 stk. østers
  • 4 skiver rugbrød

Urtecreme

  • 2 spsk. persille
  • 1 spsk. purløg
  • 1 spsk. estragon
  • 1 spsk. basilikum
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 0,5-1 stk. citron, skal heraf
    (efter smag)
  • 1 smule engelsk sauce
  • 1 smule tasbasco
  • 1 knivspids salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Åbn østers men lad dem blive siddende i den halve skal. Drys dem med lidt salt og stil dem på skrå, så væden kan løbe fra. Ryg dem i ca. 10 minutter i en Kasper røghat ved ikke alt for høj varme. De skal bare lige blive faste.

  2. Bland hele molevitten til urtecremen og smag til!

  3. Spis østers med ristet rugbrød og lidt urtecreme.