(Foto: Mikkel Adsbøl ©Sild a la Palægade)

Røget sild med spejlæg

Røget sild med spejlæg er en meget nem frokostret, som smager fantastisk.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. røget sild
  • 25 g smør
  • 1 stk. æg
  • 1/2 stk. trøffel
    (Kan udelades)
  • 100 g tørrede karljohansvampe
    (Kan udelades)
  • en håndfuld fuglegræs eller brøndkarse
    (Kan udelades)
  • 1 skive franskbrød

Fremgangsmåde

  1.  Fjern skind, ben, hoved og hale fra den røgede sild.
  2. Nu skal du lave spejlægget. Varm en pande og kom smør på. Skru ned på laveste blus, når smørret bobler, og slå ægget ud.
  3. Lad ægget stå på lav varme, indtil det er færdigt. 
  4. Blend svampene indtil de er blevet til støv
  5. Rist et stykke franskbrød og pensl det med smør
  6. Nu gælder det anretningen. Læg den røgede sild på franskbrødet. Anret spejlæg oven på silden, og herefter rives trøfler ud over spejlægget. Hvis ikke du er til trøfler, kan de sagtens udelades. 
  7. Drys svampestøv ud over hele ægget. Pynt eventuelt med fuglegræs eller brøndkarse.