Harald Nielsens Rombo al Forno con patate, pomodori e olive neri - skøn italiensk fiskeret med oliven. (©DR)

Rombo al Forno con patate, pomodori e olive neri

Prøv kræfter af med Harald Nielsens opskrift på pighvar. Fisken kræver ikke meget, da den i forvejen har en vidunderlig smag, som afgives fra fiskebenene. Fisken serveres med kartofler, tomater og sorte oliven. Retten har en smule inspiration fra det italienske køkken. Se hvordan Harald Nielsen laver retten i "Price invitere"

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. pighvar
    (ca. 800 g - 1 kg)
  • 3 stk. store bagekartofler
  • 8-10 stk. tomater
    (san marzano)
  • 1 dåse sorte oliven uden sten
  • 1 smule olivenolie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 smule bladselleri
  • 1 smule rosmarin
  • 2 stk. citroner
  • 1 smule smør
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Pighvar skylles og tørres af så den er til at arbejde med. Klip finnerne af og fjern indvoldene. Smør et passende størrelse fad og læg pighvarren i. Skær skiver af citron på ca. 1 cm. Og læg dem ovenpå fisken, med et par klatter smør. 
  2. Snit rosmarin og hvidløg fint. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, og vend dem i rosmarin og hvidløg, og krydr dem med salt og peber. Fordel kartoflerne rundt om fisken. 
  3. Lav et snit igennem fisken, så den kan få lidt saft fra citron og smør. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c og bag den i ca. 30 min. 
  4. Tomater skæres i mundrette stykker og vendes med fint snittet persille, oliven, lidt fint snittet hvidløg og krydres med salt og peber. Efter 10 min. i ovnen tages fisken ud, og tomaterne og oliven lægges ved. Giv det hele en lille sjat hvidvin og sæt fisken tilbage i ovnen i de resterende 20 min. 
  5. Fjern forsigtigt fileterne fra fisken og anret dem med det omkring liggende tilbehør.