En hyggelig lille ret fra vores norske naboer. (©DR)

Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrød er en norsk grød lavet af syrnet fløde og sødmælk, der koges op med lidt mel til en lun grød, der drysses med smørklat og kanelsukker. Rømmegrøden serveres gerne med spekemat ved siden af, der består af et udvalg af norske pølser og tørret kød.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Rømmegrød

  • 5 dl Seterrømme
  • 2 dl hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • lidt salt

Tilbehør

  • sukker, kanel og diverse spekemat

Fremgangsmåde

Lad rømmen koge under låg i 2 minutter. Tilsæt halvdelen af melet mens der røres, så vil der pible smør frem. Skum smørret fra og hold det lunt. Drys resten af melet i mens der røres godt. Spæd med mælken og lad grøden koge igennem. Hvis den virker for tyk, kan der tilsættes mere mælk. Smag til med lidt salt.

Server rømmegrøden med smørret samt sukker og kanel. Der drikkes rød saft til - og spekemat: Fenalår, spegekød, spegeskinke, spegepølse etc.