Den største fejl, du kan lave, når du laver røræg, er at stege dem for hårdt, mener Per Asmussen. De skal have god tid (og smør), så de bliver cremede . (Foto: Per Asmussen ©Gastrofun.dk)

Røræg - nem og cremet

Der er mange måder at lave røræg på, men følger du denne opskrift opnår du den helt perfekte cremede konsistens. Det er ikke særlig svært, bare se her.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 skiver surdejsbrød
  • 4 æg
  • 1 knivspids havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt. 1/2 tsk. cayennepeber
  • 20 g smør

    Fremgangsmåde

    1. Kom æggene i en skål sammen med salt, cayennepeber og friskkværnet peber.
    2. Pisk det hele grundigt sammen med en gaffel.
    3. Smelt halvdelen af smørret i en lille gryde ved middel varme.
    4. Når smørret bruser tilføjes æggemassen og der skrues lidt ned for blusset.
    5. Kom brødet på en brødrister og tænd for den.
    6. Det skal blot let ristes på hver side.
    7. Brug en dejskraber til at røre i æggene. Sørg for at komme godt ud i kanterne og tænk på at du står med en risotto.
    8. Stille og roligt samler æggemassen sig i små bløde klumper. Det tager lidt tid og du skal huske at fortsætte med at røre - så det kræver lidt tålmodighed.
    9. Når det har nået den konsistens du ønsker, så skal du tage gryden fra blusset og tilsætte den anden halvdel af smørret. Det sørger for at æggene ikke stivner yderligere og bliver for tørre.
    10. Kom smør på det ristede brød og du kan enten vælge at servere æggene med bacon, skinke eller koldrøget laks.
    11. Server retten med det samme.