Røræg er perfekte til søndagsbrunch. (Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Røræg på tre måder

Røræg kan laves på mange måder. Med disse opskrifter kan du lave perfekte, cremede skotske, amerikanske og franske røræg til brunch eller morgenmad.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

Amerikanske røræg

  • 4 æg
  • 1 spsk. smør

Gordon Ramsay's røræg

  • 4 kolde æg
  • 20 g koldt smør
  • Salt og peber
  • 1 stor spsk. creme fraiche
  • Purløg efter smag

Franske røræg

  • 4 æg
  • 1 stor spsk. smør
  • 2-3 spsk. fløde
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Amerikanske røræg, diner style

  1. Smelt smørret på panden. Når det er bruset af kommes de sammenpiskede æg på. Med en spatel skrabes på kryds og tværs af panden til større flager samler sig.

Gordon Ramsay’s røræg

  1. Slå æggene ud i en tefalgryde. Tilsæt det kolde smør skåret i mindre tern. Sæt æggene over middel varme. Rør med en gummispatel mens gryden flyttes til og fra varmen. Når røræggene begynder at samle sig, tilsættes en skefuld creme fraiche og salt og peber. Server på toast med drys af purløg.

Franske røræg

  1. Pisk æggene sammen i en skål der kan tåle varme. Sæt skålen over vandbad og pisk jævnligt i det. Når det begynder at tykne, kommes smørret i små tern samt fløde i og der krydres med salt og peber. Pisk til æggene er linde, men stadig halvflydende.