Rosa Kildahl tog danskerne med storm, da hun deltog i 'Den store bagedyst' i 2017. Hun bagte disse vaniljekranse i 'Det magiske juleværksted' på DR i 2020. (Foto: Natalia Lorite ©STV Production/DR)

Rosas vaniljekranse med smørcreme

Vaniljekranse er en klassisk småkage blandt julens godter, men hvis du trænger til at pifte dem lidt op i år, så prøv med Rosas smørcreme med appelsinsmag, der passer godt til den søde vaniljekrans. Opskriften giver cirka 50 vaniljekranse.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Vaniljekranse

  • 375 g mel
  • 200 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
    (eller 1 vaniljestang)
  • 1 tsk. hjortetaksalt

Smørcreme med appelsin

  • 100 g smør
  • 200 g flormelis
  • 1 appelsin - økologisk
  • 5 chokoladekugler per vaniljekrans

Fremgangsmåde

Vaniljekranse

  1. Bland sukker og smør.
  2. Lad sukker og blødt smør køre sammen i røremaskine/håndmixer (eller bare med hænderne).
  3. Tilføj et æg i sukker/smør-blandingen.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  5. Hæld de tørre ingredienser ned til sukker, smør og æg under omrøring - lidt ad gangen.
  6. Lad dejen køle i køleskab - gerne en halv til en hel times tid.
  7. Fyld dejen på en kagesprøjte eller i en sprøjtepose med en tylle på.
  8. Sprøjt dejen ud i en lang vaniljekrans og del op i lige store stykker.
  9. Fold de små stykker dej sammen til cirkler.
  10. Bag en plade vaniljekranse i ovnen ved 200 grader til vaniljekransene er gyldne og sprøde (omkring 8-10 minutter alt afhængig af ovnen). Bages øverst i ovnen.

Smørcreme med appelsin

  1. Pisk smørret luftigt i en skål.
  2. Tilsæt flormelis - lidt ad gangen og pisk igen.
  3. Tilføj revet skal af økologisk appelsin - evt. lidt appelsinsaft også.
  4. Sprøjt ud på de afkølede vaniljekranse.
  5. Pynt med chokoladekugler.