Rosenkålssalaten er dejligt tilbehør til anden mad. (©DR)

Rosenkål med sennep og mandler

Rosenkål steges gyldne på en pande og vendes i en cremet dressing med mandler og forårsløg. Salaten er lækkert tilbehør til mad og diverse kødretter.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rosenkål

  • 400-500 g rosenkål
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • flagesalt efter smag
  • ca. 3/4 dl vand
  • 100 g mandler
  • 3 forårsløg

Dressing

  • 1 stor spsk. mayonnaise
  • 1 stor spsk. grov sennep
  • 4-5 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Gør rosenkålen i stand og halvér dem. 
  2. Steg dem i en god slat olie, til de begynder at få farve. 
  3. Drys med lidt salt og steg dem et minut til. Hæld derefter en slat vand på, rør kålene godt igennem og steg til vandet er fordampet. 
  4. Smut mandlerne og hak løget. 
  5. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen til den er ensartet, smag den til med salt og peber. 
  6. Kom de varme rosenkål i dressingen sammen med mandler og forårsløg, spis mens de er lune.