Hybenroser er en invasiv art, som du finder mange steder ved de danske kyster - så der er rigeligt af dem til at eksperimentere med dit eget særlige rosensalt. (©DR)

Rosensalt & æg

Når hybenroserne blomstrer er det bare med at få dem brugt. De er dejlige i salater, i cocktails, i saftevand, desserter, hybenrosesukker og hybenrosesalt. Du kan også komme dem i kryddersnaps eller eddiker, for at give en fin og delikat smag. Men her laver vi hybenrosesalt. De fine roser giver nemlig saltet en fantastisk flot farve, og en super fin smag.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 spsk. flagesalt
  • 16 hybenroser
  • 4 kogte æg

Fremgangsmåde

  1. Kom saltet i en dyb tallerken.
  2. Pluk alle bladene af hybenroserne og kom dem ned til saltet. 
  3. Brug en gaffel til at mose salt og hybenroser godt sammen, til saltet bliver helt pink.
  4. Lad saltet tørre lidt i solen og servér det til kogte æg, gerne fra høns der lægger æg i smukke farver.