Rotter er ikke kun irriterende skadedyr. De kan også tilberedes og spises. (©DR)

Rotte i mørksky med rosenkål, mirabelle og havesyre

Kan man spise en rotte? Prøv selv denne opskrift fra 'Nak og æd'.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 rottekøller
  • 200 g rosenkål
  • 8-10 mirabeller
  • 1/2 l rottefond
  • 50 g smør
  • 10 blade havesyre
  • 2 stængler selleri
  • 2 porrer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. timian

Fremgangsmåde

Rottefond

  1. Tag knoglerne fra to rotter og hak dem i mindre stykker.
  2. Rist dem på en pande, så de bliver brunet.
  3. Kom snittede rødder på (selleri, porre, løg og hvidløg).
  4. Tilsæt en smule tomatkoncentrat samt 2-3 kviste frisk timian.
  5. Lad det brase sammen, og kom det herefter i en gryde.
  6. Dæk med koldt vand og bring det i kog.
  7. Lad det simre i halvanden time.
  8. Sigt fonden. Nu er den klar til brug.

Kød og tilbehør

  1. Brun rottekøllerne af i lidt af smørret på en pande. Flambér eventuelt i lidt sprit.
  2. Kom køllerne i en gryde med fonden og bring det i kog.
  3. Lad det koge indtil kødet er mørt. Det tager cirka en time.
  4. Kog rosenkålene i let saltet vand.
  5. Løft kålene op og kom dem i saucen med rottekøllerne.
  6. Pisk koldt smør i.
  7. Tilsæt mirabeller.
  8. Krydder med salt og peber.
  9. Servér med frisk havesyre på toppen.