Roulade med rabarber som pynt (©DR)

Roulade

Prøv kræfter af med Jan Friis-Mikkelsens opskrift på en klassisk roulade. Rouladen er med rabarbermarmelade, en flødecreme med hvid chokolade, og en fin pynt.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Flødecreme

  • 0,5 l piskefløde
  • 160 g hvid chokolade
  • 2 stk. lime
  • 2 blade husblas

Rabarbermarmelade

  • 300 g rabarber i små tern
  • 300 g syltesukker
  • 0,25 stk. vaniljestang
  • 1 stk. stjernanis
  • 0,75 stk. citron
    (saft herfra)
  • 1 smule salt
  • 2 spsk. vand

Bunde

  • 3 stk. æg
  • 2 stk. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 90 g mel
  • 10 g kakaopulver

Pynt

  • 75 g sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g rabarber
  • 1 smule citronsaft
  • 1 smule vanilje
  • 1 smule skovsyre

Fremgangsmåde

Lav flødecreme med lime og hvid chokolade: 

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Varm fløden op til lidt under kogepunktet. Tilsæt husblas. Hæld 1/3 af den varme fløde ned i chokoladen, og rør til det er optaget. Kom endnu 1/3 i og rør igen, tilsæt derefter den sidste tredjedel og rør cremen sammen. Tilsæt den revne limeskal. Sæt cremen på køl. Når cremen er helt gennemkold, piskes den stiv, pas på du ikke pisker så meget, at den skiller eller bliver for fast.

Lav rabarbermarmelade: 

  1. Kog alle ingredienser sammen til marmelade. Sæt til afkøling.

Lav bunde: 

  1. Pisk æg og blommer med sukkeret til en luftig, fast skum. Bland mel og kakao sammen og sigt det ned i skummet og vend det forsigtigt sammen. Smør dejen tyndt ud på smurt bagepapir drysset med sukker. Bag ved 200 c til den har sat sig. Den må ikke blive sprød eller hård i kanterne. Vend den færdigbagte bund ud på et bagepapir drysset med sukker. Bagepapiret i bunden løsnes og lægges over igen.

Samling og pyntning: 

  1. Skær nogle rabarber i passende stykker til at pynte ovenpå kagen. Kog vand, sukker, vanilje og citronsaft op. Tag gryden af varmen, kom rabarberne i og lad dem trække i lagen. Gentag evt. processen, hvis de er for sprøde, men skal stadig have lidt bid. 
  2. Smør bunden med marmeladen, derefter noget af cremen. Glat ud med en varm palet, og rul så rouladen. 
  3. Dekorér rouladen ved at sprøjte resten af cremen hen langs ryggen i et 'dekorativt mønster'. Pynt til slut med de syltede rabarber og skovsyre.