Lækker roulade med litchi-frugt. (©DR)

Roulade med litchi

Lisette lavede denne flotte roulade i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Rouladen indeholder blandt andet litchi-frugt og skal symbolisere træstammen fra et japansk kirsebærtræ med de første blomsterskud på.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 6 æggehvider
  • 6 æggeblommer
  • 120 g sukker

Litchi-fyld

  • 3 dl piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 6 blade husblas
  • 20 litchi-frugter
  • 2 spsk. sukker

Marcipanblomster

  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 30 g glukose
  • Pastafarve (mængde efter humør)
  • 3 stk. sukkerperler

Chokoladeovertræk

  • 1 håndfuld kakaosmør
  • 1 tsk. sort pulverfarve
  • 200 g mørk chokolade (50 %)

Fremgangsmåde

Litchi-fyld

  1. Tænd ovnen på 175º C.
  2. Udblød husblas i koldt vand.
  3. Kom litchi og sukker i en gryde og udkog i 10 minutter. Blend det med stavblender og stil til side.
  4. I ny gryde koges piskefløde. Tilsæt husblas og litchi. Tilsæt 1/3 af chokoladen og rør rundt.
  5. Tilsæt endnu 1/3 af chokoladen og rør rundt. Og tilføj resten af chokoladen og rør rundt. Kom i en frysepose og på frost med det samme i ca. 50 minutter.

Rouladebund

  1. Bland mel, bagepulver og lakrids i en lille skål.
  2. Pisk hviderne med 60 g sukker stift.
  3. I en stor Kitchen Aid skål piskes æggeblommer og 60 g sukker lyst og cremet (ca. 4 minutter).
  4. Vend forsigtigt hviderne i æggeblommerne og dernæst melet. Spred det ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen v. 175ºC i 10 minutter. Køl dernæst af på bordet i 10 minutter.
  5. Løsn dejen med kniv fra bagepladen og vend den ud på et nyt ark bagepapir. Løsn Bagepapiret og sæt det på igen. Rul dejen sammen og stil den til side.
  6. Den Kolde litchi-masse piskes stift og smøres ud i den udrullede roulade.
  7. Rul Rouladen igen og stil på køl. 


Marcipanblomster

  1. Bland marcipan, flormelis og glukose. Del marcipanen i to portioner og farv den ene portion hvid og den anden sort.
  2. Lav tre hvide blomster. Farv dernæst lidt rosa i den resterende hvide marcipan og lav tre små rosa blomster. Læg en rosa blomst ovenpå hvid blomst og sæt en sukkerperle i midten. Farv slutteligt lidt pink i marcipanmassen og lav 5-7 blomsterknopper. Af den sorte marcipan rulles der tynde grene.


Chokoladeovertræk

  1. Kakaosmør og sort farve smeltes i en lille kasserolle og pensles ud på et ark transparent papir.
  2. Over vandbad smeltes den mørke chokolade til ca 48ºC og pensles/hældes over det sorte kakaosmør. Lad evt afdryppe kort.


Anretning

  1. Læg chokoladetransparantet hen over den kølige roulade og frys rouladen i 5 minutter.
  2. Fjern transparentet fra rouladen og pynt med marcipanblomster og grene.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 2)