Roulade med litchi
Lisette lavede denne flotte roulade i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Rouladen indeholder blandt andet litchi-frugt og skal symbolisere træstammen fra et japansk kirsebærtræ med de første blomsterskud på.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bund
- 80 g hvedemel
- 1 tsk. lakridspulver
- 1/2 tsk. bagepulver
- 6 æggehvider
- 6 æggeblommer
- 120 g sukker
Litchi-fyld
- 3 dl piskefløde
- 150 g hvid chokolade
- 6 blade husblas
- 20 litchi-frugter
- 2 spsk. sukker
Marcipanblomster
- 200 g marcipan
- 100 g flormelis
- 30 g glukose
- Pastafarve (mængde efter humør)
- 3 stk. sukkerperler
Chokoladeovertræk
- 1 håndfuld kakaosmør
- 1 tsk. sort pulverfarve
- 200 g mørk chokolade (50 %)
Fremgangsmåde
Litchi-fyld
- Tænd ovnen på 175º C.
- Udblød husblas i koldt vand.
- Kom litchi og sukker i en gryde og udkog i 10 minutter. Blend det med stavblender og stil til side.
- I ny gryde koges piskefløde. Tilsæt husblas og litchi. Tilsæt 1/3 af chokoladen og rør rundt.
- Tilsæt endnu 1/3 af chokoladen og rør rundt. Og tilføj resten af chokoladen og rør rundt. Kom i en frysepose og på frost med det samme i ca. 50 minutter.
Rouladebund
- Bland mel, bagepulver og lakrids i en lille skål.
- Pisk hviderne med 60 g sukker stift.
- I en stor Kitchen Aid skål piskes æggeblommer og 60 g sukker lyst og cremet (ca. 4 minutter).
- Vend forsigtigt hviderne i æggeblommerne og dernæst melet. Spred det ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen v. 175ºC i 10 minutter. Køl dernæst af på bordet i 10 minutter.
- Løsn dejen med kniv fra bagepladen og vend den ud på et nyt ark bagepapir. Løsn Bagepapiret og sæt det på igen. Rul dejen sammen og stil den til side.
- Den Kolde litchi-masse piskes stift og smøres ud i den udrullede roulade.
- Rul Rouladen igen og stil på køl.
Marcipanblomster
- Bland marcipan, flormelis og glukose. Del marcipanen i to portioner og farv den ene portion hvid og den anden sort.
- Lav tre hvide blomster. Farv dernæst lidt rosa i den resterende hvide marcipan og lav tre små rosa blomster. Læg en rosa blomst ovenpå hvid blomst og sæt en sukkerperle i midten. Farv slutteligt lidt pink i marcipanmassen og lav 5-7 blomsterknopper. Af den sorte marcipan rulles der tynde grene.
Chokoladeovertræk
- Kakaosmør og sort farve smeltes i en lille kasserolle og pensles ud på et ark transparent papir.
- Over vandbad smeltes den mørke chokolade til ca 48ºC og pensles/hældes over det sorte kakaosmør. Lad evt afdryppe kort.
Anretning
- Læg chokoladetransparantet hen over den kølige roulade og frys rouladen i 5 minutter.
- Fjern transparentet fra rouladen og pynt med marcipanblomster og grene.