Dejlig nødderoulade med mousse af solbær og sød lakrids. (©DR)

Roulade med lakrids og solbær

Denne roulade med solbær og lakrids egner sig perfekt til sensommerens høstfester.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Nøddebund

  • 3 stk. æg
  • 100 g sukker
  • 75 g valnødder
  • 0,25 dl kartoffelmel
  • 0,25 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt

Solbærmousse

  • 150 g frosne solbær
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • 3,5 blade husblas
  • 2,5 dl piskefløde

Lakridssolbær

  • 0,5 dl solbær
  • 1 spsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på varmluft 210 grader.

  2. Mal valnødderne til mel.

  3. Pisk æg med sukker til en luftig masse og rør valnøddemelet i.

  4. Bland mel, bagepulver og salt. Sigt det ned i æggemassen og vend det forsigtigt sammen til jævn masse.

  5. Fordel det jævnt på en bageplade med bagepapir og bag den i ca. 10 min.

  6. Når bunden er gylden, så tag den ud af ovnen og køl den af et par minutter. Læg herefter et fugtigt klæde over bunden, indtil brug.

Solbærmousse

  1. Læg husblas i blød.

  2. Kog solbær, vand og sukker sammen. Blend derefter massen og tag den af varmen for at røre husblassen i. Sæt på køl.

  3. Pisk fløden til en let skum og vend det i solbærrene af 3 omgange. Sæt herefter moussen på køl, men hold øje med at moussen ikke sætter sig for meget, således at den stadig kan smøres ud på bunden til sidst.

Lakridssolbær

  1. Vend solbær og lakrids sammen