En anderledes rugbrødsmad med makrel. Her er det bagte makrelkød blandet med creme fraiche og smagt til med purløg og citron. (©DR)

Rugbrødshapser med makrel

En skøn og enkel ret med makrel er disse rugbrødshapsere, hvor makrelkødet bliver blandet med creme fraiche, purløg og citronsaft. En nem opskrift på en lækker og anderledes måde at spise makrel på.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 stk. makrelfileter
  • 1 bundt radiser
  • 1 bakke karse
  • 2 spsk. jordnøddesmør
  • 2 dl creme fraiche 9 pct.
  • 1 smule purløg
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Krydr fileterne med salt og peber og lad dem trække på køl i 30 min. 
  2. Bag fileterne i ovnen ved 175 grader i 10-12 min. 
  3. Rør makrelkødet med cremefraiche, salt, peber, fint skåret purløg og lidt citronsaft. 
  4. Smør rugbrødet med en anelse jordnøddesmør og læg et par blade hjertesalat på brødet.  
  5. Top med makrelrillette, radisser i skiver og karse og endnu et stykke smurt rugbrød. 
  6. Anret også gerne et blad salat med lidt makrelrillette i som spiselig ske.